1850 / Z.H.M.R.S. Beloningsmedaille aan James Moir

Beloningsmedaille

 1850 De grote gouden medaille van de Z.H.M.R.S. aan James Moir, commander of the British vessel ” MINERVA”, inzake de redding, op 35º.10′ Z.B. en 24º.4′ W.L., van het in doodsgevaar verkeerende gedeelte der equipage van het ontmastte, te Amsterdam te huis behoorende, Fregat “GEERTRUIDA”, Kapitein H.C.G.B. Behrens (die reeds voor de redding over boord was geslagen en verdronken), en hun veilig te Kaapstad aan wal te brengen.
Vz. Binnen een cirkel, een redder draagt een schipbreukeling het strand op, rechts nog twee redders met een schipbreukeling. In zee een sloep waarmee de geredden aan het strand zijn gebracht, met op de achtergrond het scheepswrak. Onder de afsnede: V.D.K.
z.h.m.r.s.goud
Kz. Binnen een cirkel, een krans van eikenloof, waarbinnen een tekst gegraveerd. Omschrift: ZUID-HOLLANDSCHE MAATSCHAPPIJ TOT REDDING VAN SCHIPBREUKELINGEN TE ROTTERDAM
Maker David van der Kellen
Techniek Geslagen, aan de Rijksmunt te Utrecht
Materiaal Goud
Diameter / gewicht 54 mm
Collectie
Inv. nr.
Literatuur Mulder, C.P. Tot belooning van edele menschenvrienden, p.65[96]. CBG 1996
Bronnen www.marhisdata.nl , Kroniek 1849, P.72 /
Bijzonderheden Nog werd, bij Koninklijk Besluit van 24 Februari 1850, Nº.65, toegekend aan James Moir, eene gouden doos, voorzien ven een toepasselijke inscriptie.
Persoon James Moir
Geboren
Overleden
Ouders
Huwelijk
Geboren
Overleden
Ouders

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.