1916 / Z.H.M.R.S. Beloningsmedaille aan Hubertus Gloppert

Beloningsmedaille

 1916 De grote zilveren medaille aan Hubertus Gloppert, kwartiemeester van het te Rotterdam thuis behorende ss “RIJNDAM”, Kapitein Watze Krol, inzake de redding der opvarenden van de Amerikaansche sleepboot “VIGILANT”. A.H. 20-04-1917, p.2. Als erkenning van de menschlievende en heldhaftige diensten, bewezen door den Kapitein en de bemanning van het Nederlandsche stoomschip “RIJNDAM” bij de redding op zee, den 29en October 1916, van den Kapitein en de bemanning van de Amerikaansche sleepboot “VIGILANT”, heeft de Pesident van de Vereenigde Staten van Amerika den Kapitein een gouden horloge en ketting, den eersten officier een zeekijker en aan ieder der zes leden van de bemanning een gouden medaille geschonken. Deze zes waren: Hendrik Vermijs, Hubertus Gloppert, Adriaan de Zeeuw, Karel Christiaan Delvoye, Jacob Lammert Ommen en Hendrik Leentvaar.
Vz. Binnen een cirkel, een redder draagt een schipbreukeling het strand op, rechts twee andere redders met nog een schipbreukeling. In zee een sloep waarmee de geredden aan het strand zijn gebracht, met het scheepswrak op de achtergrond. Onder de afsnede: VDK.
Z.H.M.R.S.
Kz. Binnen een cirkel, een krans van eikenloof, waarbinnen een gegraveerde tekst. Omschrift: ZUID-HOLLANDSCHE MAATSCHAPPIJ TOT REDDING VAN SCHIPBREUKELINGEN TE ROTTERDAM
Maker David van der Kellen
Techniek Geslagen, aan de Rijksmunt Utrecht
Materiaal Zilver
Diameter 54 mm
Collectie
Inv, nr.
Literatuur Mulder, C.P. tot belooning van edele menschenvrienden, p.98[918]. CBG 1996
Bronnen www.marhisdata.nl , Kroniek 1916 / Delpher: Algemeen Handelsblad 20-04-1917, p.2/
Bijzonderheden Het dubbelschroefs stalen ss “RIJNDAM” werd gebouwd bij Harland & Wolff te Belfast en voer van 1901 voor de H.A.L. / Rotterdam. Tonn. 12302/7976. In 1916 was Watse Krol de gezagvoerder.
Persoon Hubertus Gloppert
Geboren
Overleden
Ouders
Huwelijk
Geboren
Overleden
Ouders

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.